Over ons

Mr. Degens is in begin 2005 (strafrechtelijk) afgestudeerd aan de faculteit der rechtsgeleerdheid van Universiteit Maastricht.

 

Zowel gedurende haar studie als na haar studie heeft zij binnen de advocatuur enkele (vrijwillige) stages gelopen. Voorts heeft zij haar juridische kennis en ervaring uitgebreid door als advocate werkzaam te zijn bij een Maastrichts advocatenkantoor.

 

Bovendien is mr. Degens sinds 2007 werkzaam als docente recht, stage - en afstudeerbegeleidster bij de opleiding HBO-rechten van de Juridische Academie Zuyd Hogeschool.

 

Mr. Degens heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 

Personen- en familierecht

 - echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen

 - ouderschap en erkenning.

 

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 

Een gewaardeerde kantoorgenoot met een hoog knuffelgehalte is Diesel.

 

 'Recht hebben' versus 'recht krijgen'.

Het wegwijs maken van de burger in het web van regels en wetten en het opkomen tegen ‘onrecht’ acht mr. Degens van belang, want ‘recht hebben’ wil niet zeggen dat je ‘recht krijgt’.

 

Voor de burger is dat vaak niet te begrijpen; zowel gevoelsmatig als emotioneel wordt hem/haar onrecht aangedaan en wil hij/zij daarom ‘zijn recht gaan halen’. Echter, zo eenvoudig is dat niet en daar dient de ‘rechtzoekende’ bewust van te worden gemaakt door het bekijken van de (wettelijke) mogelijkheden.

 

Voor het bieden van de helpende hand aan de ‘rechtzoekende’ biedt mr. Degens hulp op diverse rechtsgebieden, zoals beschreven in het onderdeel 'rechtsgebieden'.

Uitspraken

Strijd tegen én voor het (on-) recht.